Wednesday, April 13, 2016

Bugun Bir Kova Doldurdun mu?

Bugun Bir Kova Doldurdun mu? / Carol McCloud / Butik Yayınları



Carol McCloud'un yazdığı David Messing’in resimlediği "Bugun Bir Kova Doldurdun mu?" kitabı çocuklara gündelik mutluluğu anlatan harika bir kitap.

Kitapta herkesin duygularını taşıdığı görünmez bir kovası olduğu ve insanların kendi kovaları dolu oldugunda mutlu, kovaları boş oldugunda ise mutsuz hissettikleri paylaşılıyor.

Peki nasıl doluyor bu kovalar?

Kova doldurucular birilerine iyilik yaptıklarında, yardım ettiklerinde, sevgi ve şefkat gösterdiklerinde o kisilerin kovalarını dolduruyorlar aynı zamanda kendi kovaları da doluyor.

Peki kovalar nasıl boşalıyor dersiniz?

Kova emiciler ise, başkalarını üzerek kovalarını boşaltıyorlar. Kova boşaltıcılar başkalarına kendilerini kötü hissettiren kabalıklar yapıyor ve kaba sözler söylediklerinde kovaları boşaltıyorlar. Ama hem kendi kovalarını hem de bunu yaptıkları kişinin kovasını boşalıyor.

Kitabin harika bir mesajı var anlayacağınız. Yazar gündelik yaşamın içinde davranışlarımızın etrafımızdakilerin ve bizim yaşamımızı ne denli etkilediğini basit cümlelerle anlatıyor. Çocuklariı olumlu davranışlara yönledirmek için rehber niteliğinde bir kitap.

Her yasa hitap eden bir kitap 4 yas ve üzeri herkese öneriyorum. 

Herkese bol kitaplı günler…

Yazan: 
Nilüfer TURAN / nedenbukitap (instagram)


2005 İstanbul Üniversitesi Dokümantasyon ve Enformasyon mezunu Nilüfer Turan, 10 yılı aşkın süredir özel eğitim kurumlarında kütüphane öğretmeni, okuma temelli müfredat geliştirme ve okuma uzmanı, yaratıcı drama öğretmeni olarak görev almaktadır. Çalıştığı eğitim kurumlarında anaokulu ve ilkokul öğrencileriyle bilgi okuryazarlığı, araştırma teknikleri, eleştirel düşünme ve yaratıcı yazarlık dersleri vermektedir. Ayrıca öğrencilerin okuma kültürü edinme süreçlerine gerçekleştirdiği projelerle destek olmaktadır. Hayata geçirdiği projelerini birçok platformda eğitimcilerle paylaşma fırsatı bulmuştur. 2011 yılında yaratıcı drama ile tanışarak, yaratıcı drama eğitimi almaya başlamıştır. Verdiği dersleri yaratıcı drama tekniğini kullanarak yapılandırmasıyla öğrencilerin derslere katılımı ve öğrenmelerinde olumlu gelişimi gözlemleyerek yaratıcı dramaya artan inancıyla freelance çalışmaya başlamıştır. 2015 Ağustos ayından itibaren yaratıcı drama ile ilgili farklı yaş grupları için atölyeler yazıyor. Yaratıcı drama liderliği yapıyor. Çok sevdiği çocuk kitaplarını okumaya devam ediyor. Okuduğu ve sevdiği kitapları paylaşmaya karar veren Nilüfer Turan, “nedenbukitap” instagram hesabıyla Aralık 2015’ten itibaren minik kitapseverlere sesleniyor


No comments:

Post a Comment