Tuesday, April 12, 2016

İlk Yazı



Neden Düşünce Dükkanı?


Dream2Edu’yu kurma sebeplerimizden biri de ikiz çocuklarımızı büyütürken yaşadıklarımızdı. Büyük şehirde çocuklu yaşam şu günlerde bile zor, 15 yıl önce daha da zordu.
İkiz puseti ile sokakta gezmek
Temiz hava alsınlar istediğimde, birilerinin yardımı olmadan dışarı çıkamamak
Parka dahi gitmek için 2. kişileri beklemek.

Biz de pek çok şeyi evimizde yaptık.

En sevdiğimiz şeylerden biri ev yapımı oyun hamuru ile oynamak ve ev yapımı parmak boyası ile çalışmak idi. 

Onların dil becerilerini geliştirmek için birlikte izleyebileceğimiz DVD’ler bulmak bile hiç kolay değildi. Amazon’dan sipariş edip aldığımız Baby Einstein serisinin eve ulaştığı gün yaşadığımız heyecanı anlatamam. Oysa şu anda pek çok anne bloğunda veya Instagram sayfasında ne çok etkinlik ve oyun, kitap paylaşıyor.

Biraz daha büyüyünce ise en sevdiğimiz etkinlik alanımız Sabancı Müzesi oldu. Söz Danışmanlığın hazırladığı keyifli etkinlikleri hala unutamayız. Çocuk oyunları, sinemalar, çocuk dostu kafeler hayatımızı kolaylaştırdı.

O günlerde Nişantaşı Remzi Kitabevi’nin üst katında bir kafe vardı ve biz her boş anımızda oradaydık. Çocukları ve beni ismimle tanıyan güler yüzlü personeli Remzi Kitabevini bizim için vazgeçilmez yapmıştı. Hatta gitmediğimizde özleniyorduk. 

Sonra hayatımıza cimnastik, yüzme ve başka etkinlikler de girdi. Hepsinden daha sonra da bahsedeceğim. Neyse bu ilk yazıyı daha fazla uzatmayacağım. Dream2Edu’yu neden açtığımız, Düşünce Dükkanı bloğunu yazmaya neden başladığımızı anlatıyordum aslında.

Ailelerin çocukları ile birlikte güvenle gelebilecekleri, çok önemli olduğunu düşündüğüm eleştirel düşünme, kendini ifade edebilme olanağı sağlayacak yaratıcı etkinliklerin olduğu bir yer hayal ettim. 
Fırsat bulduklarında annelerin de kendileri için bir şeyler bulabilecekleri, nefes alabilecekleri bir mekan. Ve bu mekan sadece Dream2Edu değil artık, Düşünce Dükkanı da sanal ortamda bizimle buluşabileceğiniz bir alan. 2009’dan beri devam ettirdiğim, çok da sevdiğim blog yazarlığına Düşünce Dükkanı ile de devam ediyorum artık.

Düşünce Dükkanı Bloğunda Neler Bulacaksınız?

  • Tüm samimiyetimle anlattığım bizimkilerin büyüme hikayesini. 
  • Birlikte keşfedebileceğimiz mekanları
  • Çocuklarımızla oynayabileceğimiz oyunları
  • Sporun bize neler kattığını  
  • Hem çocuklara hem büyüklere kitap önerileri 
  • Eğitim ile ilgili blog yazıları



Bizi çok okunanlar listenize eklemeyi unutmayın. Düşünce Dükkanı okuyucularını bekliyor.


No comments:

Post a Comment