Monday, April 25, 2016

Çocukları Güneşten Nasıl Koruruz?



Yazın yaklaştığı şu günlerde güneşe dikkat demek lazım.Elbette ki güneşe de ihtiyacımız var. Malum vitamin eksikliklerinin en iyi çözümlerinden biri de güneşten faydalanmaktır. Ancak  kontrolsüz ve uzun süre güneşe maruz kalmanın kansere sebep olduğunu da artık hepimiz biliyoruz. Özellikle de çocuklukta çok dikkat etmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca  ''çocuklarımızı güneşten korumak” çok  daha  önemli oluyor. Nelere mi dikkat etmeliyiz? İşte aklıma gelen bir kaç önemli nokta...



Gölgede kalın:
Güneşin en tepede olduğu 10:30-14:30 arası güneşe çıkmayın.Çünkü bu saatler güneş ışınlarının en tehlikeli olduğu saatler.

Şapka takın:
Yüzünü, kulak ve boynunu kapatacak şekilde bir şapka ile çocuklarınızı güneşe çıkarın.

Güneş gözlüğü kullanın:
Gözlerini de UV ışınlarından korumayı da unutmamak lazım bunun için onlara uygun bir güneş gözlüğü almakta fayda var.

Güneş kremi uygulayın: Ve mutlaka kaliteli ve paraben içermeyen bir güneş kremi uygulayın ve bu kremi sık sık yenileyin.

Iki kızım var biri oldukça beyaz tenli (neredeyse beyaz peynir kadar). Sadece sabah saatlerinde ve akşamüstü 16 sonrası krem sürmem.Bu yıl 12. tatilimizi yapacağız ve bugüne kadar hiç güneş yanığı başımıza gelmedi. Bahsettiğim saatlerde krem tercih etmeme sebebim ise sözünü ettiğim ihtiyacımız olan D vitamini.


Dikkatli ama güzel ve keyifli bir yaz olsun herkese.

Yazan
Nazen Külegeç

1975 yılında Istanbul’da hayata gözlerini açan ben,son derece enerji ve hayat dolu bir kişi olarak tanınırım…Çok fazla özelliğim olmasa da hayatı bir sahne gibi düşünürüm sanırım bunun sebebi tiyatro aşkımın sadece amatör çalışmalarla sınırlı kalmış olması:) Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı mezunuyum ve Almanya’dabir yıllık dil eğitimim var…15 yıldır öğretmenlik yapmaktayım.Masallar hepimizin çocukluğunun bir parçasıdır,anılar gözümüzde canlandığında sanırım annemiz,babamız veya büyükannemiz bize masal anlatırken silik  de olsa bazı kareler bir gülümsemeyle birleşir.Ben de bu atölye çalışmasıyla miniklerimizin hayal dünyasına dokunmak ve güzel anılar biriktirmelerine yardımcı olmak istiyorum.

No comments:

Post a Comment